Fysioterapian suoravastaanotolla tarkoitetaan tuki- ja liikuntaelinvaivan takia lääkäriin hakeutuvia, jotka ohjataan suoraan fysioterapeutin tutkimukseen, arvioon ja ohjaukseen sen sijaan, että he jonottaisivat lääkärin vastaanotolle.

Suoravastaanotolla tarjoamme asiakkaalle mahdollisimman nopean hoitoon pääsyn. Usein tuki- ja liikuntaelinongelmat voivat korjaantua jo ensikäynnillä fysioterapeutin antamilla ohjeilla tai toimenpiteillä, jos asiakas vain pääsee hoitoon mahdollisimman pian vaivan ilmaannuttua ja saa asianmukaisen kivunlievityksen ja kipua helpottavat harjoitteet. Tutkimukset osoittavat myös, että nopealla puuttumisella voidaan ehkäistä vaivojen uusiutuminen ja kroonistuminen.

Useiden tutkimusten mukaan suurin osa tuki- ja liikuntaelinvaivoista johtuu toiminnallisista tai arjen tottumuksiin liittyvistä ylikuormituksista, joiden arviointi on nimenomaan fysioterapeuttien ammattiosaamista. Fysioterapeutit hallitsevat tuki- ja liikuntaelinvaivojen toiminnallisen tutkimisen sekä vaivojen erottelun myös ongelman varhaisvaiheessa ja näin ollen he osaavat arvioida, milloin on tarpeen ohjata asiakas eteenpäin lääkärille.

Hakeudu suoravastaanotolle, jos sinulla on akuutti

  • selkäkipu
  • niska-hartiaseudun kipu
  • yläraajakipu
  • alaraajakipu
  • muu toimintakykyä haittaavaa ongelma tai kipu

Kunnonkeskuksessa kaikkien terapeuttien vastaanotolle voi hakeutua suoraan ilman lääkärin lähetettä. Suoravastaanottotoiminnan vastuufysioterapeuttina toimii Henni Väänänen